No Tag To Print

פסטיה במילוי פרגיות. צילום: רבקי צרבוניץ

הגיע הזמן להשקיע במנה בשרית הכי טעימה שיש – מתכון לשבת

המתכון הבא דורש מעט השקעה אבל הוא שווה את זה. מנה בשרית טעימה במיוחד שכולם יאהבו

כולנו מכירים את התחושה שהאוכל שאנחנו מכינים הוא טעים, אבל כבר מוכר לכולם. אין דבר יותר משמח את היושבים בשולחן ממנה חדשה ומקורית. המנה שלפניכם, היא מהמנות הטעימות במיוחד, וגם לא שגרתית בכלל. בקיצור תתכוננו למחמאות.

מיני פסטיה – עלי פילו במילוי פרגיות
צילום: רבקי צרבוניץ

מצרכים (14 יחידות):
7 דפים של עלי פילו
חצי קילו פרגיות קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
חופן פיסטוק טבעי קצוץ
חופן צימוקים קצוץ
*לא חובה – חופן של תערובת פיצוחים קצוץ (בונדוק, פקאן, שקדים)

מצרכים לתיבול:
כפית אבקת קארי שטוחה
חצי כפית שטוחה כמון
חצי כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
קצת מלח
קצת פלפל שחור
כף גדושה סילאן
2 כפות דבש

הוראות הכנה:

במחבת לטגן את הבצל עד שמשחים קלות, ואז להוסיף את הפרגיות.
לאחר כ-15 דקות טיגון על אש בינונית, להוסיף את הסילאן, הדבש ושאר התבלינים.
ולבסוף להוסיף את הפיצוחים לכ-2 דקות טיגון.
לערבב היטב ולתת לזה קצת להתקרר.

את העלה פילו(גודל A4) נפרוס ונשמן(בשמן קנולה) כמה שאפשר. אחרי השימון,  נקפל אותו לחצי לשני חלקים שווים. (גודל A5), ונשמן שוב.

נחצה שוב את העלה לשתיים, נשים במרכז העלה חופן מהפרגית, ונתחיל לקפל את הבצק בצורה סיבובית כלפי פנים עד שיצא לנו צורה של דמוי משושה.

נשמן שוב מבחוץ, נניח בתבנית ונאפה בתנור על 190 מעלות למשך כ-15 דקות/עד שמשחים.
הצעת הגשה: ניתן לפזר אבקת סוכר מוסיף צבע וטעם.

צילום: רבקי צרבוניץ
It is not Android