דף הבית > המומחים ב-20: תוכן שיווקי > גריל גז או גריל פחמים לחווית על האש מהסרטים

גריל גז או גריל פחמים לחווית על האש מהסרטים

יום העצמאות בפתח ואתם כבר חושבים על המנגל, אבל לעשות סתם עוד ברביקיו זה לא מיוחד כי אנחנו מדליקים את המנגל הרבה פעמים בשנה. אז איך תעשו מנגל מהסרטים?

צילום: weber

 

עכשיו, כשיום העצמאות השבעים של מדינת ישראל ממש בפתח, ברור מדוע גם אתם חושבים על העל האש הקרוב. זה לא משנה איפה בארץ אתם חיים או בני כמה אתם, כי בוודאי גם אתם, כמו רוב העם, תרצו לעשות "על האש". מה שכן, לעשות סתם עוד ברביקיו זה כבר מזמן לא מעניין כי האמת היא שאנחנו מדליקים את המנגל הרבה פעמים בשנה. לכן עולה השאלה איך לעשות מנגל מהסרטים, ועל כך במאמר שלפניכם.

הכול מתחיל בבשר איכותי

בבואנו לראות מה הופך ברביקיו מסוים לטוב יותר לעומת מפגשים אחרים שבהם אנחנו עושים "על האש", אין ספק שהבשר עצמו הוא המרכז. כלומר, זה שאולי יהיה לכם ציוד נהדר או אפילו כישרון טבעי לצלות בשר זה טוב ויפה, אבל אם לא תשקיעו בבשר הכי טוב שיש זה לא יעזור. לכן חשוב לשים לב לנקודה הזו וכדאי לבדוק בשבע עיניים איפה אתם חושבים לקנות את הבשר שלכם למנגל. מעבר לכך שאתם צריכים להחליט האם עבורכם נושא הכשרות חשוב או לא, כדאי יהיה לבדוק גם האם הבשר שאתם קונים טרי או קפוא. יש הבדל משמעותי בין שתי האופציות הללו וללא כל ספק עדיף לקנות בשר כמה שיותר טרי ואפילו לא לשים אותו במקרר לפני המנגל. במילים אחרות: אם אתם יכולים לקנות את הבשר ממש שעה – שעתיים לפני שמדליקים את המנגל זה הכי טוב. מצד שני, במקרים רבים זה לא ריאלי גם כי כך אנחנו עלולים לפגוש את כל עם ישראל בקצביה ושנית, זה עלול להיות מלחיץ מידי מבחינת כל הארגונים שיש לקראת בוא האורחים. לכן כדאי לקחת בחשבון גם את האפשרות של קניית בשר טרי יום – יומיים לפני האירוע ולשמור אותו במקרר.

מה עושים אם הבשר בכל זאת קפוא?

במידה ובסופו של דבר אין לכם כל אפשרות אחרת ואתם כן קונים בשר קפוא, כדאי יהיה לחשוב איך אתם עובדים איתו. המומחים בתחום לא משאירים לנו מקום לספק: מי שרוצה שהבשר הצלוי שלו יהיה טוב חייב להוציא מהפריזר את הבשר לפחות יממה אחת לפני שהוא יעלה על המנגל. העניין הוא שאם נשים את הבשר הקפוא על גריל הגז יהיה מאוד קשה לצלות אותו, הוא עלול להפריש לא מעט נוזלים ובסופו של דבר הטעם לא יהיה מוצלח. לכן, אם יש לכם בשר קפוא למנגל הקרוב כדאי שתזכרו להעביר אותו למקרר לפחות בערב שלפני האירוע.

האם כדאי להשרות את הבשר במרינדות שונות?

זו עוד אפשרות שלא מעט אנשים אוהבים, לוקחים בחשבון ועושים, כך שגם לכם כדאי לחשוב על זה. אין תשובה אחת נכונה לשאלה האם כדאי לעשות זאת או לא כי זה עניין של טעם. לדוגמא, פעמים רבות אנשים אוהבים להשרות פרגיות במרינדות שונות כי אז הן מקבלות את הארומה הטובה של התבלינים השונים והטעם משתנה בעת הצלייה. מצד שני, אם אתם שייכים לאותם האנשים שאוהבים את טעמו הטבעי של הבשר, בוודאי תסתפקו רק מלח, פלפל ומקסימום שום.

צילום: weber

בחרו גריל גז שמתאים לצרכים שלכם

עוד נקודה משמעותית ביותר שתשפיע על טעם הבשר שממנו תיהנו ביום העצמאות הקרוב, זו השאלה על איזה גריל גז או מנגל אתם צולים הכול. אם עד היום היה לכם מנגל קטן שבכל פעם מחדש הייתם מחליפים כי הוא סוג של מנגל חד – פעמי, לא הגיע הזמן שתתקדמו? אחת ולתמיד אתם יכולים לקנות לעצמכם גריל גז רציני למרפסת או לגינה ואתם תראו שלא תצטערו על כך. גרילי הגז המודרניים הם סוג של מטבח חוץ לכל דבר, מה שאומר שגם העבודה סביב המנגל מאוד נוחה. יהיה לכם איפה להעמיד את הבשר עד שתעלו אותו על הברביקיו, תוכלו לשטוף ידיים בכיור שעל יד ויהיה לכם גם משטח עבודה לחיתוך. מצד שני, כמובן שקניית מטבח חוץ שכזה זו הוצאה כלכלית לא קטנה ולכן כדאי שתתכוננו לכך מראש.

האם אתם מעדיפים מנגל שעובד על פחמים או על גז?

במידה ואתם חושבים לקנות גריל חדש לכבוד יום העצמאות השבעים למדינה, כדאי שתחשבו תחילה האם אתם מעדיפים שהוא יעבוד על גז או על פחמים. אין תשובה אחת נכונה לשאלה הזאת ולכן כדאי שתבדקו מהם היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. ראשית, כדאי לדעת שבין אם אתם בוחרים גריל גז ובין אם אתם בוחרים גריל פחמים, יש היום מוצרים מאוד איכותיים והמחירים שלהם בהתאם. מצד שני, הם גם מחזיקים מעמד לעשרות שנים כך שבהחלט כדאי לשקול רכישה כזאת. שנית, חשוב לבדוק עד כמה גדול הגריל שאתם קונים, עם מה בדיוק הוא מגיע והאם נותנים לכם עליו גם אחריות לכמה שיותר חודשים או שנים. מבחינת ההבדל בטעם הבשר האנשים הרגישים ביותר יודעים לומר שיש הבדל בין צליית בשר על האש ובין צליית בשר על גז. לכאורה, נהוג לומר שהטעם "האמיתי" של הבשר מורגש יותר כאשר צולים אותו על האש, אך מצד שני, אי אפשר להתעלם מכך שלעיתים דבק בו גם טעם חומרי הבערה. לכן לא בטוח שזה כדאי ואסור גם לשכוח שצליית הבשר ישירות על האש עלול לכלול גם חומרים פחות בריאים לגוף.

בכל מקרה, חשוב לקנות מנגל איכותי של חברה מובילה

מעבר לכך שאתם צריכים לבחור האם תרצו לרכוש מנגל שעובד על פחמים או על גז, כדאי שגם תראו איזו חברה ייצרה אותו. האם מדובר על חברה אמריקאית מוכרת? או על מתחרה אחרת מכל העולם? האם אנשים אחרים שקנו מוצרים של אותה חברה ממליצים על אותם מוצרים בחום? שווה לעשות כמה שיותר בירורים כי אם אתם קונים מנגל איכותי ויקר בוודאי תרצו שהוא ילווה אתכם לכמה שיותר שנים.

התוספות שתגישו על יד הבשר

בבואנו לראות מה עוד הופך מנגל פשוט למנגל מהסרטים, אנחנו רואים שלא הכול מתחיל ונגמר בבשר. אומנם יש לכך משמעות וגם לגריל עצמו, ממש כפי שיש משמעות לשימון מאסיבי של רשתות הגריל. עם זאת, חשוב גם לשים לב מה אתם מגישים על יד הבשר, בין אם זה הפיתות הכי טעימות וטריות שיש, השתייה המתאימה ביותר או הירקות הנכונים. כדאי לקחת בחשבון לא רק את האפשרות של הכנסות סלטי ירקות, חומוס וטחינה אלא גם את האופציה של צליית ירקות מסוימים על האש. לדוגמא, חציל וקישוא אלה ירקות שטעמם נהיה נפלא כאשר צולים אותם על האש כך שכדאי לקחת זאת בחשבון ולהוסיף זאת לתפריט של המנגל הקרוב. אסור לשכוח שעוד דבר קטן שיוכל להשפיע על האווירה הכללית במנגל הקרוב שלכם, זו המוזיקה והאנשים. לכן חשוב שתזמינו את האנשים שאתם הכי אוהבים, שלבו מוזיקה נהדרת ותראו שתהיה לכם חוויה מהסרטים! ישראל חוגגת 70 שנה פעם בחיים ואין ספק שכולנו, האזרחים הגאים והאוהבים, רוצים לחגוג לה וליהנות אחד עם השני. תכננו את כל הפרטים של המנגל הקרוב שלכם ותראו שגם עבורכם יום העצמאות הקרוב יהיה חג שלא תוכלו לשכוח כל כך מהר, אז למה אתם מחכים?

מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20

אולי יעניין אותך גם

המדריך המלא לעיצוב והפקת חולצות מודפסות בהתאמה אישית לעסק

היא חלק בלתי נפרד מהעולם שלנו – כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר בחיים קיבל חולצה מודפסת בין אם זה בסיום התיכון או סיום הטירונות בצבא או אפילו הרבה לפני