קרפצ'יו סלק וסלט תפוחי עץ גרנד עם אגוזים. צילום: דן פרץ

רכיבים ל-4 מנות:

1 סלק אדום בינוני, מקולף ופרוס לפרוסות דקיקות

לסלט:
2 תפוחי עץ ירוקים
2 גבעולי סלרי אמריקאי, קצוצים דק
1/4 כוס אגוזי מלך

לרוטב:
5 כפות חומץ
2 כפיות סילאן
3 כפות שמן חמניות
מעט מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. משטחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים בתנור החם במשך כ-8 דקות. מוציאים, קוצצים גס ושומרים בצד.
  3. קולים את האגוזים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות.
  4. מקלפים את התפוחים וחותכים לרצועות דקות. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסלרי והאגוזים הקצוצים ואת חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
  5. מניחים את פרוסות הסלק על צלחת הגשה ומברישים את הפרוסות במעט מרוטב הסלט שהצטבר בקערה. מניחים במרכז הצלחת ערמה מהסלט ומגישים מיד.

המתכון באדיבות "סוגת"