קמח כוסמין מלא אשר נטחן מהגרעין בשלמותו, עשיר בערכים תזונתיים. לדברי הנטורופתית יערה כהן איכילוב, הוא עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרליים כמו ברזל, סידן ואשלגן. כמו כן, הוא בעל ערך גליקמי נמוך ואחוז הגלוטן בו נמוך מזה שבחיטה.

הצעה למתכון: עוגה בחושה מקמח כוסמין מלא, עם מלית אוכמניות, באדיבות הבלוגרית לאה זוהר, עורכת סדנאות אוכל בלקני:

 

חומרים

2+1/2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה

3 ביצים גדולות (אפשר להחליף את הביצים בכוס רסק תפוחים).

1 מיכל אשל (לפרווה או לנמנעים מחלב: 1 מעדן סויה, או 200 מ"ל קרם קוקוס)

שמן חמניות (למלא את מיכל האשל הריק)

1 כוס סוכר חום בהיר

קליפה מגוררת מלימון קטן

1/2 מיכל מלית אוכמניות (כ-6 כפות)

1 כפית סוכר חום

 

הוראות הכנה

  • להקציף את כל החומרים ביחד ולהעביר לתבנית 24 עגולה, מרופדת בנייר אפייה.
  • להניח ב"רווחים" מעל העוגה את מלית האוכמניות בעזרת כפית. המלית שוקעת לגובה חצי העוגה, וכך נוצרת מלית במרכז העוגה.
  • לפזר מעל העוגה כפית סוכר חום, להענקת ציפוי רך.
  • לאפות 35 דקות בחום של 180 מעלות. אם העוגה עדיין לא מוכנה – להנמיך את הטמפרטורה ל-160 ולהמשיך לאפות.
  • להגיש פושר או קר. (לא לשים במקרר, כי העוגה מתקשה)

 

הקמח כשר פרווה בהשגחת הרבנות ובהשגחת הבד"ץ בעלז.

מחיר: 16.90 ש"ח לאריזה של 1 ק"ג. להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.



מערכת ערוץ 20

מערכת ערוץ 20