2:17 27/04/2018
דף הבית > אשת חיל > אוכל > אוכל יהודי ברוח חדשנית

אוכל יהודי ברוח חדשנית

הבלוגרית האמריקאית איימי קריצר מנהלת את הבלוג "מה שיהודים רוצים לאכול", או כפי שתוכלו למצוא אותו באינטרנט "What Jew Wanna Eat". איימי לוקחת את האוכל היהודי ומכניסה בו טוויסט מרענן

הרשת מלאה בבלוגרים ובלוגרים של אוכל המייצרים מנות מפתות במיוחד, אך פעמים רבות לא כשרות. הבלוגרית האמריקאית איימי קריצר מסן פרנסיסקו שמנהלת את הבלוג "מה שיהודים רוצים לאכול", או כפי שתוכלו למצוא אותו באינטרנט "What Jew Wanna Eat", לוקחת את האוכל היהודי ומכניסה בו טוויסט מרענן, צבעוני וחדשני ועם השפעות אמריקאיות ברורות, על כל המטבחים המשתמעים מכך.

קייצר שרצתה לפתוח בלוג העוסק באוכל, התייעצה עם חבריה שאמרו שאוכל איטלקי וסיני כבר יש המון, אבל אין בלוג עם אוכל יהודי חדשני. כך לקחה איימי את השורשים היהודים שלה ואת האהבה לאוכל ופתחה בלוג מעורר השראה, שמוכיח שאוכל יהודי כשר יכול להגיע ברמה קולינרית גבוהה.

מתוך הבלוג של איימי קריצר: ,WHAT JEW WANNA EAT"
חלה בצבעי הקשת שעשה באזז ענק בקהילה היהודית בארה"ב. מתוך הבלוג של איימי קריצר: ,WHAT JEW WANNA EAT"

הבלוג מציע מתכונים רבים ומגוונים, של מאכלים מסורתיים, מאכלים של חגי היהדות וגם של החיים היומיומיים. כמובן שבימים האחרונים מה שהציף את הבלוג בעיקר, אלו מתכונים יצירתיים ומעניינים של מאכלי חג החנוכה, כמו לביבות מתוקות עם שוקולד ומרשמלו מומס וסופגניות מלוחות ממולאות בגבינת שמנת, בהשראת הבייגל האמריקאי.

המתכון שעשה באזז ענק בקהילה היהודית בארה"ב, היה מתכון לחלת שבת בצבעי הקשת. קריצר אמרה שלאוכל יהודי תמיד יש צבע חום, כמו קוגל וצלי והיא רצתה ליצור מאכל יהודי בשלל צבעים, כשכל היופי הזה הוא ללא צבעי מאכל כלל, אלא רק חומרים טבעיים.

וכבר יש לה אתגר חדש: מלוואח בצבעי הקשת, כולם מחכים לראות איך זה יצא.

סיון חילאי

סיון חילאי

לתגובות

אולי יעניין אותך גם

עשי ואל תעשי- כך תשימי מסקרה נכון!

טרנד מתעצם שתוקף אותנו מכל כיוון באביב הנוכחי, הוא עיטור הריסים בשלל צבעים שאינם שחור. נשמע אמיץ? תלוי את מי שואלים