דג אמנון ברוטב פסטו ושמן זית
דג האמנון הידוע גם בכינויו "מושט" הוא דג מים מתוקים. הנה מתכון קל למדי להכנה אך מאוד טעים. כך תכינו פילה אמנון ברוטב פסטו- חתכו פלפלים בשלושה צבעים לפרוסות. תבלו בפלפל שחור, מלח בישול ורבע כוס שמן זית. כעת יש לצרוב את פרוסות הפלפלים ולהסיר מהם את הקליפה. מכינים פסטו במעבד מזון מחצי כוס של עלי בזיליקום, חופן צנוברים קלויים ורבע כוס שמן זית איכותי. את פילה האמנון השרו במשך עשר דקות במיץ לימון טרי, מלח ופלפל. התערובת הזה בעצם "תבשל" את הדג, ולאחר מכן חתכו אותו לרצועות. מרחו את הפלפלים בפסטו והניחו מעליהם את פרוסות הדג. שיהיה בתאבון.
דג טונה בירקות
הטונה הוא דג גדול החי בים. בטונה תמצאו כמות גדולה של חומצת השומן אומגה 3. הנה מתכון יוקרתי במיוחד- נתחי טונה אדומה בתוספת ירקות. חיתכו לעיגולים קטנים חמישה תפוחי אדמה בינוניים, שלוש גמבות אדומות ושני גזרים. בתבנית משומנת פזרו את הירקות יחד עם הטונה וזלפו מעל 3 כפות שמן, הוסיפו חצי כוס יין לפי בחירתכם, כף פפריקה אדומה, כף תבלין לסטייק, מעט בזיליקום יבש ומלח והכניסו לתנור לכ-45 דקות.
סלמון בתנור בתפוז
הסלמון הוא דג בשרני הגדל בנורווגיה וקנדה. לסלמון יש טעם ייחודי ומענג. הנה מתכון משובח שיביא תחושה מהודרת לשולחן- סלמון בתנור ברוטב תפוזים.
תחילה, הסירו מעל הסלמון את העור. כעת יש לשטוף היטב את הדג ולשמן אותו. הניחו את הדג בצד ועברו לתיבול. ערבבו בקערה מעט אבקת מרק פטריות, מעט אבקת מרק בצל, פפריקה מתוקה, שום, מלח ופלפל. הניחו בתבנית את הסלמון ועסו אותו עם התבלינים מכל צדדיו. טגנו קלות טבעות מבצל אחד ופזרו מעל לדג. וכעת שפכו לצד הדג חצי כוס מיץ תפוזים והניחו לתערובת בתבנית לחצי שעה. לסיום יש לאפות הכל למשך רבע שעה, השגיחו שהדג לא מתייבש ולפניכם מנה עסיסית וריחנית.
חריימה – נסיכת הנילוס
נסיכת הנילוס הוא דג מים מתוקים אשר אותו אפשר למצוא באגם ויקטוריה שבאפריקה. גם הוא בדומה לסלמון, דג מאוד גדול ובשרני. החריימה הוא תבשיל נפוץ מאוד במטבח היהודי־טוניסאי בפרט ובקרב יוצאי יהדות צפון־אפריקה בכלל. זהו תבשיל דג המבושל ברוטב עגבניות ונהוג להכין אותו עם דג שמנוני. הנה מתכון חריימה מהיר ופיקנטי, העשוי עם דג נסיכת הנילוס.
שטפו ויבשו ארבע מנות פילה של נסיכת הנילוס. את הדגים יש לטגן בשמן משני צדדיהם עד שהם מזהיבים, ולאחר מכן הוציאו את חתיכות הפילה מהשמן והניחו על נייר סופג. כעת הוסיפו לשמן שני פלפלים אדומים חתוכים לרצועות, טבעות דקות משני בצלים וארבעה גזרים קצוצים. הוסיפו לירקות ארבע שיני שום קצוצות ומעט כורכום ופפריקה. הוסיפו לתערובת כוס מרק עוף, חצי כוס מיץ לימון וקופסה של עגבניות מרוסקות. הביאו לרתיחה ולאחר מכן הוסיפו את הדג. המשיכו לבשל במשך כחצי שעה על אש נמוכה. כעת יש לכם מנה מצוינת לארוחת שישי.
דג בס צלוי בלימון וכוסברה
מקורו של דג הבס באגמים של צפון אמריקה. זהו דג בעל רמות מאוד נמוכות של שומן רווי, בנוסף לכל היתרונות התזונתיים שהוא מכיל. הוא גם מכיל מעט עצמות וטעמו ייחודי ומופלא. הנה מתכון קליל שמאפשר לכל סגולותיו של הדג לבלוט.
חממו תנור ל- 180 מעלות. שטפו ויבשו היטב שני דגי בס שלמים. בצעו שני חתכים אלכסוניים משני צדדיו של הדג ברוחב הגב. ערבבו בקערה כף תימין קצוץ, שלוש שיני שום כתושות, שתי כפות פטרוזיליה קצוצה ושתי כפות כוסברה קצוצה, מעט מלח, קורט פלפל לבן גרוס, שש כפות שמן זית איכותי וחצי כוס יין לבן. הכניסו לתערובת שמונה עגבניות שרי חצויות. כעת הכניסו את התערובת אל תוך החריצים שחתכתם ובתוך בטן הדג, והוסיפו פרוסות מחצי לימון. סגרו את הדגים בנייר אלומיניום והכניסו לתנור למשך רבע שעה. כעת הסירו את נייר האלומיניום, והחזירו לתנור עד להשחמת העור. כל שנותר לעשות עכשיו הוא להתענג על טעמה המצוין של המנה.