אמנם לא צריך להשקיע בהכנת הבשר כמו במנגל גחלים, לא צריך לעמול על הדלקתם ונפנוף חסר מעצורים, אך מנגל גז דורש תשומת לב בעיקר בתחזוקה ובניקוי. חשוב להדגיש כי ללא קשר לסוג המנגל חשוב מאוד מיד בתום השימוש לנקות ולהסיר שאריות מזון ושומן. מעבר להיגיינה ולבריאות האוכלים, שומן ושאריות מזון עלולים לגרום לבערה גדולה בעת השימוש הבא ויהיה קשה לשלוט בעוצמת הלהבות והטמפרטורה דבר העלול לפגום בגריל עצמו, מה גם שהם יוסיפו טעמי לוואי לא נעימים.
גריל גז זקוק לניקיון ותחזוקה על מנת לשמור על אורך חיי המוצר לשנים רבות, מדובר על ניקיון מהיר ותחזוקת מנגל פשוטה לאחר כל שימוש וניקיון תקופתי אחת לכמה מינגולים. מה הדרך הנכונה לעשות זאת?
- את הניקוי יש לבצע אך ורק לאחר שבודקים כי ברז הגז סגור ואינו מזרים גז לגוף המנגל, מעבר לזה חשוב להיזהר ולוודא שרשתות הצלייה והמנגל עצמו אינם חמים.
- את רוב משטחי הצלייה של המנגלים ניתן לנקות באמצעות מברשת ניקוי עם סיבי מתכת, פליז או נירוסטה, שפכטל קטן ומטלית לחה.
- חלקי גריל כגון: מבערים, חלקי מעטפת הגריל, מכסה הגריל וכד' אשר עשויים מנירוסטה, מתכת אל-חלד העמידה בפני קורוזיה, מומלץ לנקות במטלית מיקרופייבר מים וסבון ולהיעזר בחומרים המיועדים לניקוי נירוסטה.
- בנוגע לחומרים כימיים לשם ניקוי, חשוב מאוד להימנע משימוש במסירי שומנים חריפים על כל חלקי המנגל ובמיוחד על הרשתות.
- הניקיון התקופתי כולל בין היתר ניקוי מפזרי הלהבה עם סבון כלים, רשת הצלייה מאבק שמצטבר בין השימושים, יש לבדוק שפתחי המבערים אינם חסומים בשאריו אוכל שנשכחו או לכלוכים אחרים.
- על מנת לשמור על מגרת איסוף הנוזלים מומלץ לרפד את חלקה העליון ברדיד אלומיניום ולנקות אחת לכמה שימושים ולוודא שאין לכלוך שנותר על המגרה עצמה.
- חשוב לשמור על ברז הגז סגור כאשר המנגל אינו בשימוש, זה בטיחותי למכשיר אך בעיקר לבני הבית.
- עוד בעניין הגז, חשוב לבדוק אחת לתקופה שצינור הגז תקין, ללא חורים או דליפות ולוודא שאין חריצים, זאת ניתן לבדוק באמצעות הברשה לשל סבון עם מים לאורך הצינור והחיבורים, במידה ויש בועות אוויר, חשוב להחליף את צינורית הגז בהקדם.
- לאחר הניקיון מומלץ לשמן את רשת הצלייה בשמן קנולה, זה ישפר את איכות הבישול, מונע נזק הנגרם מרטיבות ולחות, יותר משטח דמוי טפלון אשר מקל על הצלייה ומאריך את חיי הרשת.
- על מנת לדאוג היטב לתחזוקת המנגל, מומלץ בתום השימוש, לאחר הקירור, הניקיון והייבוש, לכסות את הגריל עד הפעם הבאה.