מצרכים (ל-2 מנות):
2 חצילים בינוניים 4 עגבניות מסוג מגי 1 בצל 8-9 זיתי קלמטה 2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטןלקרם:1 קופסא יוגורט1/3 כוס טחינה גולמית "אחוה" מיץ מחצי לימון1/4 כפית מלחמעט מיםלקישוט: 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת
אופן הכנה:
- קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות. את החציל השני פורסים לעיגולים. מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים.
- בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ מחצי לימון ומעט מים. ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה.
- מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות. מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים.
- שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.
- סוחטים את העגבניות למיץ ויוצקים על התבנית. מפזרים מעט טימין ומגישים