עוגת כתר גבינה ושוקולד
יפה מבחוץ ומבפנים, הנאה מובטחתבאדיבות בני פרי ל- פתי בר רשימת המצרכים (6 מנות)לבסיס ולכתר:
-
-
- 250 גרם פתיבר שוקולד מריר
- 1/2 כוס חלב בקערה שטוחה
-
למלית:
-
-
- 1 3/4 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (400 מ”ל) | 100 מ"ל שומרים להכנת הגנאש
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אסם (80 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
- 1/2 כוס חלב
- 1 גביע גבינת שמנת (225 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 2 קופסאות גבינה לבנה 5% (500 גרם)
-
לגנאש
-
- 100 גרם שוקולד
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מהכנה (30 דקות)
-
-
- טובלים פתיבר לשנייה בחלב ומסדרים אותו בדפנות התבנית בצורת כתר.
- לאחר מכן מסדרים פתיבר בתחתית התבנית.
-
להכנת המלית
-
-
- מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר, חלב ואינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה.
- מקפלים את הגבינות והשמנת החמוצה פנימה בעדינות עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- מוזגים את הקרם לתבנית.
-
להכנת הגנאש
-
- ממיסים את השוקולד עם השמנת במיקרוגל כדקה (אם השוקולד לא נמס להוסיף עוד חצי דקה, תלוי בעוצמת המיקרוגל) ומערבבים עד לקבלת גנאש מבריק וחלק ללא גושים.
- מוזגים את הגנאש מעל העוגה.
- מכניסים ל-5 שעות למקרר.
כדורי שוקולד מצופים
יהיה לכם קשה להחליט אם יותר כיף להכין או לאכול את כדורי השוקולד האלובאדיבות מערכת בישולים ל- פתי בר רשימת המצרכים (15 מנות)
-
- 250 גרם פתיבר קלאסי אסם
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 250 גרם שוקולד מריר
ציוד נדרש: 15 שיפודי עץהכנה (30 דקות)
-
- מרסקים את הפתי בר במעבד מזון או באופן ידני (מכניסים את הפתי בר לשקית כפולה, סוגרים וחובטים עם מערוך בעדינות).
- ממיסים את החמאה והשוקולד המריר במיקרוגל בערך כדקה (בהתאם לעוצמת המיקרוגל).
- מערבבים פנימה את החלב והסוכר ומערבבים עד כדי מרקם קרם שוקולד.
- מערבבים היטב את פירורי הביסקוויטים וקרם השוקולד עד לקבלת עיסה.
- יוצרים כדורים קטנים ומעבירים לקירור במקפיא למשך 10 דקות.
- לאחר שהכדורים התמצקו מוציאים מהמקפיא, נועצים מקל בכל כדור ומחזירים למקפיא למשך 10 דקות נוספות.
- מוציאים מהמקפיא וטובלים את כדורי השוקולד ברוטב שאוהבים – שוקולד חלב, שוקולד לבן, שברי פתיבר מריר וקלאסי, קוקוס, סוכריות ועוד.
פיצה ביאנקה עם פטריות ואספרגוס
סגנון: איטלקיפיצה ביתית ומיוחדת עם רוטב לבן וקרמי בתוספת מלאה מרקמים וטעמים של פטריות ואספרגוס. קלה להכנה מבצק שמרים לאפייה ביתית של בונז'ורבאדיבות: ענת לבל לביא ל- בונז'ור ולתנור רשימת המצרכים (3 מנות)
-
- 1 אריזה בצק שמרים / בצק שמרים כוסמין בונז'ור ולתנור (מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה)
- 1 חבילת אספרגוס טרי
- 2 חבילות פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 חבילת פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
- 6 כפות גבינת ריקוטה
- 4 כפות שמנת מתוקה
- 2 כפיות שום כתוש (אפשר מוקפא)
- 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- מעט שמן קנולה
- מלח
תיאור המתכוןמתקבלות 3 פיצות אישיותהכנה (1:00 שעה)
-
- מפשירים את כדורי הבצק לפי ההוראות על גבי האריזה.
- חותכים את החלק התחתון והסיבי של האספרגוס.
- חותכים לחצי את האספרגוסים.
- חולטים את האספרגוסים בסיר עם מים רותחים ומעט מומלחים עד שצבעם הופך לירוק עז, כ-2-3 דקות.
- מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.
- במחבת עם מעט שמן מקפיצים קלות את פטריות השי-מג'י עד לצריבה עדינה. מוציאים ומניחים בצד.
- במקביל בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה, השמנת המתוקה, השום והמלח.
- בעזרת מערוך ועל נייר אפייה מעט מקומח מרדדים את הבצק לעיגול.
- מניחים את הבצק על תבנית פיצה ומורחים שכבה דקה של תערובת הגבינה.
- מפזרים פטריות, גבינת מוצרלה ומניחים את האספרגוסים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב, הגבינה נמסה והמאפה מוכן לאכילה.
**המתכונים מוגשים באדיבות אתר "בישולים"**