בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה, טונה וזיתים שחורים
מצרכים ל-10 יחידות לבלינצ'ס 4 ביצים¼ כוס מים1 כוס חלב ½ כפית מלח 1 כף חמאה מומסת+ מעט חמאה לשימון המחבת
למלית
1 קופסת טונה סטארקיסט בהירה בשמן זית כתית מעולה, מסוננת
3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
מלח ופלפל
4-5 כפות בצל מטוגן
4-5 כפות זיתים שחורים קצוצים
להגשה
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- בלינצ'ס: מכניסים את כל המרכיבים לקערה וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מכניסים למקרר לשעה.
- משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה ודקה
- מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד שני ל-10 שניות. מטגנים כך את כל הבלילה.
- מלית: מערבבים את כל חומרי המלית ומקררים.
- הרכבת המנה: פורשים עלה בלינצ'ס על משטח עבודה, ממלאים בכף מהתערובת, מקפלים את השוליים כלפי פנים ומגלגלים עד הסוף.
- מחממים את התנור לחום בינוני, מניחים את הבלינצ'ס המגולגלים בתבנית, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת ומחממים מעט בתנור.