מבזקים

שבת שלום!

מצבו של הילד שנפל במהלך טיול בצאלים - קשה מאוד

"איש ביצוע ועשייה"

הוארך מעצר החשודים ברצח אריאל וואסי ז"ל

איגוד נותני שירותי הסיעוד: "אבידה גדולה לכולנו"

המדינה לבג"ץ: נבחן משפטית את החזרת גופות המחבלים

סגן שר הביטחון מביע צער כבד על מותו של מנכ"ל משרד הרווחה

כניסת שבת: 16:00, יציאת שבת: 17:15

פוליטקאי הולנדי הורשע בהסתה נגד מוסלמים

הולך רגל נפצע קשה מפגיעת רכב בנתניה

דף הבית > אשת חיל > טבעי שזה טעים

טבעי שזה טעים

היום חל יום הטבעונות הבינלאומי, לשם כך משתפת אותנו ננה שרייר מבעלת "ננוצ'קה" - מסעדה גרוזינית טבעונית במספר מתכונים קלים וטעימים והכי חשוב - טבעוניים!

מתוך 'זה היום' 31.10.16

המתכון לחריימה הננוצ'קאי המפואר:

החריימה המסורתי של ננוצ'קה
החריימה המסורתי של ננוצ'קה

סוחטים טופו (4 שקיות של קילו) – ואז קוצצים במעבד מזון

כוסברה – קצוצה דק במעבד מזון
3 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים במעבד מזון
מוסיפים שמן תירס (על כל שקית טופו – כוס שמן תירס
כוס קמח
מלח

ללוש את המסה
ליצור קציצות בגודל כף יד ולאפות בתנור עד שמוכן – להיזהר לא להשחים!

*

רוטב חריימה עבור אותה כמות של קציצות (4 שקיות טופו) –

6 ליטר גמבה אדומה קצוצה לרצועות דקות (ללא החלק הלבן של הגמבה)
4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים לרצועות דקות

*

ההכנה:

טיגון עמוק עד לריכוך מלא
להוסיף 18-20 שיני שום ולהמשיך לטגן עוד 10 דקות
פפריקה אדומה
אריסה אדומה (קופסא)
3 קופסאות של עגבניות מרוסקות טריות
בישול של שעתיים
להוסיף גרגרי חומוס אשר הושרו לילה קודם ובושלו עד לריכוך
לקראת סוף הבישול מוסיפים כוסברה ירוקה טרייה קצוצה
מלח פלפל לפי הטעם

*

בהגשה – לחמם את הקציצות בתוך הרוטב ולא לשכוח לכבד את כולם!

שווארמה טבעונית מטריפה

%d7%a9%d7%95%d7%95%d7%90%d7%a8%d7%9e%d7%94-%d7%a0%d7%a0%d7%95%d7%a6%d7%a7%d7%94

שווארמה ביתית מלאה בטעמים מערפלי חושים!

1 ק״ג סייטן (לכמות של 4 סועדים)

1 בצל לבן

3 שיני שום

250 מ"ל שמן זית

לתיבול:

½  כף מלח

½  כף קארי

½  כפית עמבה (לא חובה, אך רצוי 🙂 )

½  כף כמון

½  כף פפריקה מתוקה

תוספת של סלט סלסה גרוזיני:

10 עגבניות טריות ואדומות

5 שיני שום

כף עמבה

חופן של כוסברה קצוצה

½ כפית מלח

½ כפית חומץ

כף פפריקה מתוקה

להכנת הסלסה:

טוחנים את העגבניות והשום במעבד מזון, מוזגים לקערה, מוסיפים את כל התבלינים ומניחים בצד.

להכנת תערובת השווארמה:

פורסים לחתיכות דקות את הסייטן.

מערבבים בקערה את כל התבלינים.

מוסיפים שמן ומערבבים עד לתערובת אחידה, יוצקים על השווארמה ומשרים (עד לכדי ספיגת הטעמים).

מטגנים את הבצל עד לקבלת מראה זהוב, ומוסיפים את תערובת השווארמה למחבת,

מקפיצים ומבשלים כ-5 דקות.

מגישים את המנה לצד הסלסה וסלט ירקות קצוץ, ולמי שבא להתפרע יכול להוסיף פיתה קלויה,

והרי לכם ארוחה משובחת.

בתאבון!

מרב לרנר

מרב לרנר

עורכת מדור נשים 'אשת חיל' באתר ערוץ 20

אולי יעניין אותך גם

An Israeli boy eats a hamburger in a Burgers Bar in Jerusalem, July 10 2007. Photo by Nati Shohat/Flash90 *** Local Caption *** ???? ????
????
 ???
???????
????

הג'אנק פוד לסל וחסל

כוהנת הבריאות מיכל צפיר מספרת בראיון ל'כלכלי בלילה' מהי הדרך היחידה לעודד את בני הנוער לאכול מזון בריא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.