8:13 24/06/2017
מבזקים
דף הבית > תרבות > עוגיות יו – יו

עוגיות יו – יו

לכבוד חג השבועות, השף אבי לוי משתף אותנו במתכון לעוגיות היו יו המפורסמות שלו - עוגיות אלג׳יראיות מטוגנות במילוי קרם שקדים

המצרכים ל-12 עוגיות:
לבצק:
5 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
650 גרם קמח מנופה
לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
3 פרוסות לימון
גבעול של למון גראס
למילוי:
200 גרם שקדים מולבנים קלופים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
לטיגון:
שמן קנולה
לציפוי:
חבילת קוקוס

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הביצים כ-2 דקות, עד שהן מתפרקות (לא מקציפים).
מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב בעוצמה בינונית עד שהוא מתאחד עם הביצים.
מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ולשים כ-3 דקות, עד שהכל מתאחד.
מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק – כ-10 דקות. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.

מכינים את המילוי: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים למרציפן נעים ומניחים לקירור.

מכינים את הסירופ: מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר, הלימון והלמון גראס כחצי שעה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.

מכינים את העוגיות: יוצרים מהבצק כדורים (כמו קובה), ממלאים במילוי, סוגרים היטב ומטגנים על אש בינונית-נמוכה בשמן חמים אך לא רותח, כ-8 דקות (הטיגון האיטי חשוב, כדי שהעוגייה תהיה מוכנה גם מבפנים וגם מבחוץ).
מוציאים ומעבירים לסירופ (רצוי שיהיה חמים) לכ-45 שניות. מצפים בקוקוס, מכינים תה ומגישים.

בהצלחה!

יש לכם מתכוננים טעימים לחג השבועות? שתפו אותנו

מערכת האתר

מערכת האתר

אולי יעניין אותך גם

ג'ורג' קלוני. צילום: ויקיפדיה

האקזיט של קלוני: טקילה במיליארד דולר

שחקן הקולנוע ג'ורג' קלוני עושה אקזיט ענק. מותג הטקילה שלו, 'קסמיגוס' נמכר לחברה בריטית בכמיליארד דולר. 'לפני כולם' עם הפרטים