4:01 24/08/2017
מבזקים
דף הבית > תרבות > ברייקינג ניוז: רייכרט מצא סטייק טוב

ברייקינג ניוז: רייכרט מצא סטייק טוב

הרי לכם הכאה על חטא שבסופה ביקורת על הנתח המדויק והשיפודים העסיסיים. רק תביאו לו עוד צלחת

בכלל 'בכל כלל יש יוצא מן הכלל', יש יוצא מן הכלל שמפריך ומאשר את הכלל בו זמנית. האקסיומה, שאין בה יוצא מהכלל, מוכיחה שיש יוצא מהכלל בכלל שטוען שיש יוצא מהכלל בכל כלל, אבל גם מוכיחה ההיפך. ולמה אני מלאה אתכם בפרדוקס מוזר זה? כי טעיתי. כן, אני, אור רייכרט, טעיתי. מצאתי יוצא מהכלל בכלל שלי. מצאתי סטייק טוב בסטקיה.

מעשה שהיה כך היה. ידידי היקר הלל, שמעיד על עצמו שאינו קורא עלוני שבת (לא הלל גרשוני, אין לי מושג מה השגותיו לגבי סוגה עילית זו) יצא איתי לסטקיה לבחירתו. ומה בחר? ב'וינו' הפתח תקוואית. עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון, זה לא שיש לי בעיה עם פתח תקווה, להיפך, יש לי. אבל הוא ביקש ולשם הלכנו.

לעדכונים נוספים – כנסו לעמוד הפייסבוק של שביעי

המקום שוכן באחד מדפנות האצטדיון העירוני היושב בקרית אריה (או ממש קרוב אליה. אין לי מושג, זה נראה קרוב) ומעוצב בעדינות לא אופיינית לסטקיות נובורישיות כלל ישראליות פוסט מודרניות.

מוזיקה שקטה עד לא משמעותית הייתה פס הקול, כמו חבורת נשים בגיל העמידה שחגגו יום הולדת לאחת מהן.

מלצרית חביבה הסבירה בזריזות על התפריט הברור, וניגשנו למלאכה.

דואט כבד אווז ואנטריקוט
דואט כבד אווז ואנטריקוט

סולם רייכרט וינו

התחלנו עם מגוון סלטים טריים וחביבים (30 ₪ לסועד) שהגיעו יחד עם משהו בין פרנה לפוקאצ'ה.

יחד עם כל אלו קיבלנו צ'יפס סביר וחומוס שהמקום מכין, (ובמאמר מוסגר, בדרך כלל זה בתוספת תשלום) החומוס היה נוזלי מדי ובלי הרבה טעם. אבל שאפו על הניסיון.

הסלטים: חציל במיונז מעולה, חמוצים בינוניים, סלט עגבניות שרי ובצל טוב מאוד, סלק מצוין, גזר בינוני, כרוב טוב. בסך הכל באמת אחלה.

בניגוד להמלצתי, הלל לקח אנטריקוט 350 גרם (90 ₪), ואני דגמתי שני שיפודים, פרגיות וקבב ביתי (25 ₪ כ"א). התוספות שלקחנו היו הום פרייז ואנטיפסטי.

הפתעה. הלל הזמין את הסטייק מדיום רייר, והסטייק הגיע מדיום רייר! זה נס בקנה מידה ארצי. ממש כך. במקום סוליה שרופה עם כמון ופלפל שחור, הגיע נתח יפה ועסיסי, עשוי מדויק ומתובל בעדינות.

השיפודים שלי הגיעו אחר כבוד לצלחת המשומשת ממגוון הסלטים. החברים ב'וינו', אם אתם קוראים את זה, תעשו טובה, שיפודים תשימו על צלחת חדשה.

בכל מקרה, השיפודים היו גדולים. ליטרלי. לא פיסות קטנות שמתנצלות על עצם קיומן, אלא נתחים שמנים שלא התייבשו על האש, עם תיבול שלא מפריע מדי ולא מופרז בכמויות. הקבב היה עם שומן כבש, כך שלא היה יבש, אבל אני לא כל כך אוהב את הקדישמניות בקציצות שלי. בכל מקרה, לאוהבי הקבבים והכבשים.

ההום פרייז, בניגוד לצ'יפס הבינוני, היה מעולה, והאנטיפסטי סמורטט במעט.

סיימנו את הארוחה עם סופלה שוקולד (24 ₪) ותה נענע ועם ניצוץ של תקווה לגבי סטקיות עתידיות.

אור רייכרט

אור רייכרט

אור רייכרט הוא מפיק של פאנל הסטנדאפיסטים "זובור" ואת "קומדיסטאן" - ערב הבמה הפתוחה לסטנדאפיסטים מתחילים ומבקר המסעדות של "שביעי"
לתגובות

אולי יעניין אותך גם

20170822_104411

רגע לפני סוף החופש הגדול: הצעות לבילוי משפחתי עם הילדים

שבועיים לפני תום החופש הגדול בבתי הספר, צבי טסלר יצא עם משפחתו לשלושה ימים בירושלים ובשומרון ושרד כדי לספר רשמים