17:30 21/07/2017
מבזקים
דף הבית > מורשת > אשירה לה' כי גמל עליי

אשירה לה' כי גמל עליי

היו ימים שעבדתי כקצב מתלמד. הסבירו לנו שצריך להחזיק את הבשר בשתי הידיים, לדחוף את האף עמוק לבשר ולהריח. כן. ממש כך. צבע, צורה וטפסים ניתנים לשינוי ע"י גורם חיצוני. ריח לא.

אשירה לה' כי גמל עליי.
אתמול צצה פרשה חדשה של זיוף בשר. פלשתינאים תושבי השטחים ייבאו בשר גמלים וחמורים, זייפו את התעודות הווטרינריות והתאריך, ומכרו למסעדות וקצביות ברחבי הארץ.
רוב רובן של המסעדות הן לא כשרות ומדוע נושא הכשרות שייך? הלא יבוא השואל וישאל: אם זייפו תעודות ווטרינריות, יכולים לזייף גם תעודות כשרות. אכן יכלו וגם עשו. אישורי כשרות זויפו גם הם.
אבל, וזה אבל גדול, משגיח כשרות הוא עוד סייג של המסעדה בדרך לקבלת המוצר הסופי. בשר קפוא יכול להישמר בהקפאה עמוקה למעלה משמונה שנים (במקרר תעשייתי). לפי משרד הבריאות, הזמן הוא 15 חודשים בטמפ' של מינוס 18 מע"צ (מעלות צלזיוס). בשר מופשר ומצונן בוואקום יכול להישמר בטמפרטורה מבוקרת של בין 0-2 מע"צ לתקופה של בין שבועיים ל45 ימים.
לבשר לא מצונן אין ערכי ביקורת של משרד הבריאות, אבל בטמפרטורה נוחה (של דופן משאית לצורך העניין, למשך 4 שעות) יכול הבשר להישמר בין יום לחמישה ימים.
משמע, שיכול להיות, שהבשר שהגיע למסעדות, היה באיכות שאינה ניתנת לבדיקה שלא באמצעות מעבדה.

800px-07._Camel_Profile,_near_Silverton,_NSW,_07.07.2007
גמל. אילוסטרציה.

היו ימים שעבדתי כקצב מתלמד. הסבירו לנו שצריך להחזיק את הבשר בשתי הידיים, לדחוף את האף עמוק לבשר ולהריח. כן. ממש כך. צבע, צורה וטפסים ניתנים לשינוי ע"י גורם חיצוני. ריח לא.
מאוד יכול להיות שלא נדף ריח מוזר מהבשר.
נצא מנקודת הנחה שהמסעדנים נפלו בפח והתעודות הווטרינריות הצליחו להערים עליהם. הבשר נראה היה במצב סביר וטוב ואפילו הנהג הישמעלי היה חביב (לא השם, התואר). משגיח כשרות של הרבנות, אפילו אחד שהרגע קיבל את תעודת המשגיח, מהווה מחסום טבעי בפני בשר פיגולים.
אפילו משגיח שלא מילא כרסו בש"ס ופוסקים יכול להבין שמשהו לא כשורה,והרבנות הראשית מוציאה ידיעות על מסעדות שמתהדרות בתעודות, אך מביאות בשרים לא ממוסמכים ולא כשרים ממקורות זרים.
בתור מבקר מסעדות של עיתון "שביעי" אני אוכל במסעדות רק עם תעודת כשרות של רבנות. אם יש "מהדרין" יחד עם תעודת הרבנות – גם טוב. בגלל האמונה, בגלל הכשרות וגם בגלל הבריאות.
אז אולי האוכל הכשר הוא לא ברמת כוכבי מישלן (לא שבארץ יש מסעדה שכזו), אבל לפחות אנחנו לא אוכלים חמורים.

אור רייכרט

אור רייכרט

אור רייכרט הוא מפיק של פאנל הסטנדאפיסטים "זובור" ואת "קומדיסטאן" - ערב הבמה הפתוחה לסטנדאפיסטים מתחילים ומבקר המסעדות של "שביעי"

אולי יעניין אותך גם

הדלקת נרות. צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90

זמני כניסת השבת ויציאתה – פרשת מטות – מסעי

זמני כניסת השבת ויציאתה, פרשת מטות - מסעי, כ"ז בתמוז תשע"ז, 21-22.7.2017. שבת שלום!